Op maandag 15 oktober trokken we met het vierde leerjaar naar het Sterrebos in Rumbeke.

Daar zochten we in de voormiddag naar allerlei aanwijzingen in het kasteel om de helm van Koning AlberI terug te vinden. We deden het erg goed en konden alle oplossingen vlot vinden.

's middag konden we gezellig samen picknicken en spelen op een reuzegroot speelplein.

In de namiddag gingen we met een gids op pad in het bos, we leerden veel bij over de fauna en flora!

Op vrijdag 5 oktober 2018  was het in onze klas 'vriendjeswerkdag'. Wij konden de hele voormiddag zelf aan de slag. Iedereen had een eigen werkprogramma gekregen dat af moest zijn op het einde van de voormiddag. Bij sommige opdrachten kon er met vier kinderen samen worden gewerkt, andere waren in groepjes van twee of individueel. Juf keek ons werk na of soms mochten we enkele oefenigen helemaal zelf verbeteren. We werkten heel hard en leerden heel veel bij!

Om maandagmiddag 24 september 2018  trokken de leerlingen van het vierde leerjaar naar de veeboerderij 'Hof ten Houte'. Daar maakten we kennis met meer dan 60 koeien en kalfjes. Allen hebben ze een leuke naam. Toen wij op bezoek waren was er net een kalfje geboren. Wat waren we blij om dit als eerste te kunnen zien!We zagen ook hoe de koeien door een machine worden gemolken. De koeien krijgen lekkere snoepjes als ze naar de machine komen , dat vinden ze leuk! We mochten ook proeven van heerlijke verse melk, njamie! Na een fijne middag vertrokken we met stralend weer terug naar school! Beuu!