Elke vrijdag gaan we samen met de derde kleuterklas naar de Gavers in Harelbeke.

Daar krijgen de kinderen buiten les. We gebruiken alles wat we in het bos en in de natuur vinden om dingen te leren. Hoe ziet en dag in de Gavers er uit?

- we stappen naar de halte van de lijnbus en nemen de bus naar de Gavers.
- we doen even een wandeling en zoeken een mooi plekje waar we samen kunnen zitten. kinderen zijn onderweg vrij om te spelen en te zoeken.
- We zitten even in de kring. Waar we goedemorgen zingen, vertellen welke dag het is en kijken welk weer het is buiten. We zingen samen een mooi lied of doen een spelletje.
- Ondertussen voelen we onze buikjes al knorren, we smullen van een lekker stukje fruit.
- we wandelen  verder naar een plek waar we vandaag gaan spelen
- we doen allerlei activiteiten, samen of in groep. Dit over het thema waar we leren in de klas.
- we smullen lekker van onze boterhammen
- we doen nog een beetje verder met onze activiteiten en er is ruimte om vrij te spelen
- tijd om naar de bus te gaan
- op school is er nog tijd om na te praten en uit te rusten

Hieronder vind je foto's over de Gavers in thema verkeer, boerderij en Heksen

We zijn volop bezig met het thema de 3 biggetjes. We leren dat het heel belangrijk is om goed en degelijk werk te leveren dat kan van levensbelang zijn en daar weten onze 3 kleine biggen Knir, Knar en Knor alles van. Gelukkig bouwde Knor een stevig huis uit baksteen en cement die hen veillig hield voor de boze wolf Midas. Nu vroegen wij ons allemaal af hoe je zo een stevig huis kon bouwen. Gelukkig mochten we even op bezoek in de showroom van het bedrijf Wienerbergen in Kortrijk waar we alle nodige bouwmaterialen eens van dichtbij konden bekijken. een dikke dank u wel daarvoor!

We leerden onlangs over het thema muziek. En wat was dit leuk en muzisch.

Niet enkel leerden we welke soorten instrumenten er bestaan en hoe we er muziek mee kunnen maken, maar we leerden ook wat een orkest is en werden er zelf 1. We maakten onze eigen sambaballen en mochten naar de toneelvoorstelling 'het trommelbos' gaan kijken in onze turnzaal. Ook in de Gavers zochten we allerlei natuurelementen om muziek te maken. En alsof dit alles nog niet genoeg was werden we uitgenodigd op het conservatorium om daar ook eens een kijkje te gaan nemen.