Elke vrijdag gaan we samen met de derde kleuterklas naar de Gavers in Harelbeke.

Daar krijgen de kinderen buiten les. We gebruiken alles wat we in het bos en in de natuur vinden om dingen te leren. Hoe ziet en dag in de Gavers er uit?

- we stappen naar de halte van de lijnbus en nemen de bus naar de Gavers.
- we doen even een wandeling en zoeken een mooi plekje waar we samen kunnen zitten. kinderen zijn onderweg vrij om te spelen en te zoeken.
- We zitten even in de kring. Waar we goedemorgen zingen, vertellen welke dag het is en kijken welk weer het is buiten. We zingen samen een mooi lied of doen een spelletje.
- Ondertussen voelen we onze buikjes al knorren, we smullen van een lekker stukje fruit.
- we wandelen  verder naar een plek waar we vandaag gaan spelen
- we doen allerlei activiteiten, samen of in groep. Dit over het thema waar we leren in de klas.
- we smullen lekker van onze boterhammen
- we doen nog een beetje verder met onze activiteiten en er is ruimte om vrij te spelen
- tijd om naar de bus te gaan
- op school is er nog tijd om na te praten en uit te rusten

Hieronder vind je foto's over de Gavers in thema verkeer, boerderij en Heksen

We gingen samen met de kindjes van juf Charlotte op bezoek naar de kinderboerderij "bokkeslot" in Deerlijk.

We maakten er kennis met alle dieren van de boerderij: konijnen en cavia's, geitjes en schapen, kippen, eenden, koeien, varkens,... noem maar op!

We mochten voor de dieren zorgen. Lekker eten voor ze klaarmaken, water in de bakjes doen. We reden rond met kruiwagentjes en knuffelden kleine kuikens.

In de klas maakte de poppenhoek plaats en kwam er een heuse boerderij in de klas.

Zaroon, Israe en Othman vierden hun 4e verjaardag.