baanerw1 baanerw5 bannerw1 bannerw2 bannerw3 bannerw4 bannerw6

Indianen werd hét thema van het jaar.

Als echte natuurkindjes kropen we in de huid van indianen. We leerden typische ambachten zoals weven en voorwerpen maken met natuurmateriaal.

Het was ook onze beurt om het muzich toonmoment te verzorgen. Uiteraard deden we dat als indianen. Kijk vooral naar het resultaat op onderstaand filmpje!

Met een heuse klimaatmars doorheen Kortrijk in ons achterhoofd (waar we, vanwege te weinig begeleiding, niet heen konden), wilden we als 'BUITENBEENTJE' uiteraard zelf in actie schieten!

Op vrijdag-buitendag trokken we gepakt en 'gevuilzakt' richting de Gavers om het ruiterpad afvalvrij te maken! Met de opbrengst maakten we op dikke truiendag een kunstwerk, geïnspireerd door assemblagekunstenaar Rauschenberg. Een klein detail, de kaders werden eigenhandig door onze sterke kleuters in elkaar getimmerd!!

Op een zonnige maandag werden we met open armen ontvangen door de tuinbouwschool in Kortrijk. Onze kleuters werden in kleine groepjes rondgeleid door leerlingen uit het vijfde middelbaar.

We kregen de kans om tussen de lammetjes en geitjes te lopen in de weide. We mochten konijnen en cavia's vastnemen en zelfs een schildpad.

We mochten meehelpen bij het verzorgen van enkele pony's en paarden en SPANNEND, we mochten ZELF met een pony naar de weide stappen!?

EN zoveel meer!

Wist je dat ze daar met geitjes aan de leiband gaan wandelen!?

Wist je dat we heel veel van de lentezon hebben genoten!?

Voor herhaling vatbaar!! DANK JE TUINBOUWSCHOOL!!