We zijn volop bezig met het thema de 3 biggetjes. We leren dat het heel belangrijk is om goed en degelijk werk te leveren dat kan van levensbelang zijn en daar weten onze 3 kleine biggen Knir, Knar en Knor alles van. Gelukkig bouwde Knor een stevig huis uit baksteen en cement die hen veillig hield voor de boze wolf Midas. Nu vroegen wij ons allemaal af hoe je zo een stevig huis kon bouwen. Gelukkig mochten we even op bezoek in de showroom van het bedrijf Wienerbergen in Kortrijk waar we alle nodige bouwmaterialen eens van dichtbij konden bekijken. een dikke dank u wel daarvoor!

We leerden onlangs over het thema muziek. En wat was dit leuk en muzisch.

Niet enkel leerden we welke soorten instrumenten er bestaan en hoe we er muziek mee kunnen maken, maar we leerden ook wat een orkest is en werden er zelf 1. We maakten onze eigen sambaballen en mochten naar de toneelvoorstelling 'het trommelbos' gaan kijken in onze turnzaal. Ook in de Gavers zochten we allerlei natuurelementen om muziek te maken. En alsof dit alles nog niet genoeg was werden we uitgenodigd op het conservatorium om daar ook eens een kijkje te gaan nemen.

We gingen samen met de kindjes van juf Charlotte op bezoek naar de kinderboerderij "bokkeslot" in Deerlijk.

We maakten er kennis met alle dieren van de boerderij: konijnen en cavia's, geitjes en schapen, kippen, eenden, koeien, varkens,... noem maar op!

We mochten voor de dieren zorgen. Lekker eten voor ze klaarmaken, water in de bakjes doen. We reden rond met kruiwagentjes en knuffelden kleine kuikens.

In de klas maakte de poppenhoek plaats en kwam er een heuse boerderij in de klas.