L5texture baanerw1 banner10 buitenles1 gekke_haren_dag2 huwelijk2 ridders1

Hallo allemaal 

Na de kerstvakantie zijn wij dit nieuwe jaar gestart met een volledig nieuw thema. Wij leerden Brontorina de dansende dinosaurus kennen. We hebben veel van haar kunnen leren. Zo konden wat meer ontdekken over de dino's, ballet en de nodige dansschoenen bij iedere verschillende dans. We zijn als archeologen op zoek geweest naar dino's en hebben onze boetseertalenten laten floreren.

In dit filmpje kan je even meegenieten met wat we allemaal in de klas gedaan hebben.

Veel kijk plezier! 

https://www.youtube.com/watch?v=AT6D1sE0qyk&ab_channel=SJTEEVEE

Het is bijna kerstmis dus versierden we de klas met tal van verschillende kerstversieringen en bekeken en bespraken deze grondig. We maakten ook kennis met iedereen uit het kerstverhaal. Voor cadeautjetimmerden we een kerstboom in elkaar net zoals Jozef de Timmerman. Ook maakten we onze eigen speciale kerstbal en leerden een fantastisch nieuwjaarslied voor onze mama's en papa's. Deze warme en gezellig periode konden we afsluiten met een heerlijk kerstfeestje waar we onze kerstbalkoek konden opeten en cadeautjes konden uitelen.

Na het lange wachten kon Corona de goede man niet tegenhouden en kregen we bezoek van Sinterklaas op onze school. Natuurlijk hadden we onze schoen gezet met tal van lekkers voor Sinterklaas, Piet en Slechtweervandaag. Wel hadden we een brief ontvangen met daarin dat er wat problemen waren in het huis van de Sint en dat zijn kasteel gerenoveerd moest worden. We zochten uit welke kamers er allemaal in het kasteel waren en wat er allemaal in moest staan om het super mooi te kunnen maken voor de Sint.