baanerw1 baanerw5 bannerw1 bannerw2 bannerw3 bannerw4 bannerw6

Nu de zonnestralen volop over ons land schijnen, gaat het vierde leerjaar de natuur intrekken. De kinderen hebben oog voor de 'wegberm'.

-Waarom is die er?

-Wat kan je er allemaal terugvinden?

-Hoort alles er thuis?

Dit zijn enkele van vragen waarop het vierde leerjaar een antwoord probeert te zoeken.

Door samen te snuisteren komen we heel wat te weten.

Met veel zin trekken we het laatste trimister de natuur in!

Op donderdag 14 februari gingen we met het vierde leerjaar naar de move tegen pesten.

Op de broeltortens werden er 4 stippen bevestigd.

Elke stip heeft een betekenis:

1. 1)Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
  2. 2)Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.
  3. 3)Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  4. 4)Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

De stad Kortrijk en het vierde leerjaar wil dat er niet in onze gemeente en nergens wordt gepest!

Op donderdag 6 december bakte het vierde leerjaar B cupcakes, wel 180 in totaal.

Een deeltje aten ze zelf op, een ander deeltje hebben ze meegenomen naar het rusthuis.

De leerlingen van het vierde leerjaar versierden samen met de bejaarden de cupcakes tot zwarte Pieten.

Natuurlijk blijft er nog een deeltje over, dit deeltje wordt verkocht vrijdag 7 december op de speelplaats.

De leerlingen nemen deel aan de actie 'Ketnet Koekenbak', per cupcake betaal je 0.50 cent. Het verzamelde geld wordt gestort naar het goede doel A'ktie in Kortrijk.