Vandaag kwam er een heel speciale man in onze klas. Hij wilde een onderzoek uitvoeren in onze klas om een museum over Kortrijk te maken. Veel kinderen waren al in paniek dat we onze klas voor altijd gingen moeten verlaten. Gelukkig mochten we deelnemen aan het onderzoek SAKTA van meneer X.

Spelen:

Meneer X wil in zijn museum kunnen spelen. We speelden een memory met foto's van de speciale gebouwen en monumenten in en rond Kortrijk.

Audio:

Hij wil ook audio (geluid) in het museum. Na het beluisteren van een verhaal, mochten we delen uit het verhaal zelf vertellen en opnemen met de ipad.

Kunst:

Natuurlijk mag een kunstwerk niet ontbreken. Vele straten uit Kortrijk hebben een naam die tot de verbeelding spreekt zoals de Geitenbergstraat, de Kobbestraat en de Slekkestraat. Die verbeelding mochten we tekenen en inkleuren met wasco en water.

Traditie:

Tussendoor genoten we van een lekker koekje, typisch van hier in Kortrijk: biscotte de Courtrai (Kortrijkse beschuiten). Lekker!

Actie:

En nu aan de slag! We maken zelf een museum in de klas, school, ...