affiche soep

Je kan je bestelling doorgeven door onderstaande brief in te vullen en af te geven aan de juffen en meesters van 3de en 4de lj.

We vierden carnaval vandaag! Agent, piraat, clown, fee, heks, star wars, spider man, draak, zorro, tijger, pinguïn, ... Wat een gekke boel was dat op school!

Een enge man had alle kleuren weggenomen. Het sprekende boek bracht ons door de poort naar muzo land. Op de tocht door muzo land beeldden we dieren uit, zaten we in de achtbaan, kropen we door een tunnel, maakten we ons mooi in schminkland, ... . Uiteindelijk belandden we in café De Heksenketel. De enge man werd overmeesterd. Oef! Met de grote hulp van Super Maf, Super Gezond en Paard slaagden we er in om de kleuren terug te toveren.

We genoten van een lekker vruchtendrankje en dansten op de speelplaats.

Vandaag kwam er een heel speciale man in onze klas. Hij wilde een onderzoek uitvoeren in onze klas om een museum over Kortrijk te maken. Veel kinderen waren al in paniek dat we onze klas voor altijd gingen moeten verlaten. Gelukkig mochten we deelnemen aan het onderzoek SAKTA van meneer X.

Spelen:

Meneer X wil in zijn museum kunnen spelen. We speelden een memory met foto's van de speciale gebouwen en monumenten in en rond Kortrijk.

Audio:

Hij wil ook audio (geluid) in het museum. Na het beluisteren van een verhaal, mochten we delen uit het verhaal zelf vertellen en opnemen met de ipad.

Kunst:

Natuurlijk mag een kunstwerk niet ontbreken. Vele straten uit Kortrijk hebben een naam die tot de verbeelding spreekt zoals de Geitenbergstraat, de Kobbestraat en de Slekkestraat. Die verbeelding mochten we tekenen en inkleuren met wasco en water.

Traditie:

Tussendoor genoten we van een lekker koekje, typisch van hier in Kortrijk: biscotte de Courtrai (Kortrijkse beschuiten). Lekker!

Actie:

En nu aan de slag! We maken zelf een museum in de klas, school, ...